Hoe: Goed RP'en

Ga naar beneden

Hoe: Goed RP'en

Bericht  Faelan op vr jul 03, 2009 4:52 pm

Je hebt er vast al van gehoord, van dat rollenspelen. Maar als je niet goed weet hoe het moet is het best wel moeilijk. Maar; alles kan je leren. Bij sommigen gaat rollenspelen zo vloeiend dat als ze beginnen typen, er geen einde aan komt.
Rollenspelen lijkt zeer hard op een boek schrijven, het verschil zit hem er in dat je het niet alleen doet maar met twee of meer. Als je al geavanceerd bent in rollenspelen is het soms heel lastig dat als je een lang bericht typt, je slechts een zinnetje terug krijgt; zo komt het gesprek vaak snel ten einde, dus... Waar moet je op letten als je wil rollenspelen?
- Om te beginnen moet je zo goed mogelijk op de schrijfwijze van woorden letten, schrijf woorden correct, probeer goed te vervoegen en een logische zinsbouw te gebruiken.
- Je ziet elkaar en de personages niet, je hebt enkel woorden om je uit te drukken, dus probeer hoofdletters, punten, komma's en uitroeptekens op de juiste momenten te gebruiken. Gebruik genoeg bijvoeglijke naamwoorden bij zelfstandige naamwoorden en in plaats van 'zegt' kan je ook eens 'roept' of een ander woord gebruiken, zo komt je personage veel duidelijker over bij de andere persoon.
- Je moet steeds goed lezen wat de andere antwoord en alles zo goed mogelijk onthouden om het verhaal logisch te houden. Hiermee kan je je medespeler ook helpen; als hij het ene moment iets zegt, en een paar berichten later iets heel anders, kan je hem er op wijzen in een subtiele manier, en desnoods een OOC berichtje achterlaten. Daar naast is het natuurlijk zeer belangrijk om zelf te onthouden wat je zelf allemaal typt, lees je bericht een keertje over als je klaar bent.
- Quality over Quantity. Het is leuk om lange teksten te typen, maar als het echt niets van belang inhoud heb je er ook niet altijd iets aan.
- Geen powerplay! Je paard kan best snel of sterk zijn, maar onoverwinnelijk is niemand. Laat je paard ook eens moe worden, en laat anderen een gevecht eens winnen. Als je steeds de beste, sterkste, grootste wil zijn is het voor anderen minder leuk.
- Gebruik normale zinnen, voluit, zonder te veel * en - en zulke tekens, niet iedereen weet wat dat wil zeggen. Standaard is "" voor te praten.
- Hou gevechten tussen paarden ook degelijk tussen de paarden en niet tussen de spelers. Een gevecht kan leuk zijn om te RP'en, zolang je het niet meent en niet je mede speler wilt aanvallen.

Voorbeeld
Varda keek lachend op toen Obscur zo naar haar uit viel. Ze had niets anders verwacht dan dat de woedende hengst haar zo zou afblaffen, maar dit vond ze te grappig voor woorden. Met een speelse grijns om haar mond keek ze de zwarte hengst aan, haar ogen schitterden en met een heldere stem grinnikte ze: "Oh hemeltje, mijn beste Obscur, ik wil je niet beledigen maar van die berisping ben ik helemaal niet onder de indruk."


(Ben je het hier niet mee eens, of heb je andere, betere tips? Die kan je altijd posten op het Talkbox forum.)

Faelan
Admin

Aantal berichten : 149
Registratiedatum : 03-07-09
Leeftijd : 26
Woonplaats : Antwerpen, België & Szana, Hongarije

Profiel bekijken http://spirithorses.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum